Rijk aan ervaring: hoofdredacteur De Gelderlander/De Persdienst; EU-correspondent Brussel; parlementair journalist Den Haag; chef Economie

 1. “Als een boodschap kan worden geïnterpreteerd op verschillende manieren, wordt ze altijd geïnterpreteerd op de manier die het meeste kwaad kan stichten.”
  Osmo Antero Wiio

  Workshops, training & coaching, lezingen

  Training storytelling

  Goed communiceren met de buitenwereld vereist de nodige vaardigheden. Ik verzorg op maat opleiding- en trainingsprogramma's voor organisaties die een of meerdere mediakanalen beheren.

  Doorgaans zijn een of meerdere mensen binnen een organisatie belast met de zorg voor website, social media en/of nieuwsbrieven. Deze mediakanalen dienen idealiter in samenhang met elkaar gebruikt. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een Twitter-feed stelt andere eisen dan een nieuwsbrief of een blog. Elk kanaal heeft zijn eigen onderscheidende criteria. In alle gevallen is het zaak relevante, aantrekkelijke  en betrouwbare content te publiceren, waar je relaties iets aan hebben. Niet eenmalig, maar structureel.

  Ik verzorg trainingen en workshops voor kleine of grote groepen waarbij de diverse platforms de revue passeren. Ik help medewerkers de vaardigheden te ontwikkelen om het verhaal te vertellen dat bij jouw organisatie past. Indien gewenst kan de training worden voortgezet met persoonlijke coaching in de dagelijkse praktijk.

   

  Ontwikkeling organisatie

  Het beheer van de diverse mediakanalen vergt een professionele inbedding in de organisatie, vooral bij grote bedrijven en instellingen. Door mijn leidinggevende ervaring met grote en kleine redacties, weet ik als geen ander hoe je praktisch en efficiënt een redactie opbouwt en inricht. Ik let niet alleen op de procesmatige kant, maar ook op de vereiste vaardigheden en competenties van medewerkers. Ik breng zowel de taken en verantwoordelijkheden in kaart, maar zie er ook op toe dat de juiste kennis in huis is. Het resultaat is dat er een redactionele organisatie staat die weet wat ze moet doen en adequaat te werk gaat.

   

  Training crisiscommunicatie

  In crisissituaties komt een organisatie onder grote spanning te staan, omdat er onder tijdsdruk aan veel zaken tegelijk moet worden gedacht. Een goede voorbereiding betaalt zich op die momenten dubbel en dwars terug. Ik help je bij het maken van een communicatie-draaiboek dat houvast biedt en aansluit bij andere werkprocessen. Zo'n draaiboek geeft een nauwkeurig overzicht van taken en verantwoordelijkheden bij verschillende noodscenario's, zodat medewerkers weten wat hen te doen staat. Trainingen voor medewerkers, inclusief directie en middenkader, behoren daar ook toe. De trainingen zijn praktijkgericht en geven een overzicht van de do's and dont's in tijden van crisis.

   

  Lezingen

  Ik verzorg ook lezingen voor organisaties tijdens personeelsdagen, heisessies of soortgelijke evementen. Centraal thema: hoe communiceer je als organisatie op eigentijdse wijze met de buitenwereld?

   

  Geïnteresseerd? Klik hier voor nader contact.